Organisatoren

Laatste update: 19/03/2021

Ouders kunnen een wettelijk attest voor het online feest bekomen door zich in te schrijven.
Nog vragen? Bekijk zeker even deze FAQ.


Aan de slag met de opdrachten

Op deze site vind je een heleboel opdrachten die in het teken staan van het opgroeien en het ontdekken van talenten. Je kan hiermee als organisator op verschillende manieren aan de slag gaan. Enkele voorbeelden:

 • Vertel je feestelingen over onze site en laat ze vrij om zelf met de verschillende opdrachten aan de slag te gaan, al dan niet als aanvulling op je eigen feestconcept.
 • Maak zelf een selectie van opdrachten. Je kan deze in een feestelijke koffer verpakken en meegeven aan je feestelingen om in hun vrije tijd uit te voeren. Je kan dit uiteraard binnen één bepaald thema houden.
 • Je kan samen met je feestelingen opdrachten uitvoeren. Je kan bijvoorbeeld een parcours maken op het schoolterrein, in een nabijgelegen park … Vraag hiervoor wel toestemming aan bij de school én/of gemeente.
 • Je kan een wandeling (zoektocht) uitwerken waarin je enkele van de opdrachten verwerkt, die de kinderen samen met hun bubbel (ouders, broer(s), zus(sen) …) kunnen uitvoeren. Vraag hiervoor ook toestemming aan bij de gemeente.

Hoe je het ook inkleedt: zorg dat het in regel is met de actuele coronamaatregelen! #safetyfirst.

Aan de slag met het online feest

Een écht feestje mag uiteraard niet ontbreken. Maar veilig feesten in tijden van corona: dat is allesbehalve evident. Daarom nodigen we jou, je feestelingen én hun familie uit om deel te nemen aan onze 100% corona proof huiskamerdansfeestje. Laten we op vrijdagavond 30 april 2021 onze huiskamers al dansend met elkaar verbinden. We voorzien ook een plechtig moment waarbij we stilstaan bij de betekenis van dit vrijzinnig humanistisch overgangsritueel.
Dit feestje is hoe dan ook een leuke aanvulling op jouw eigen feestconcept.

Hieronder vind je een uitnodiging die je kan gebruiken als brief aan de ouders. Je mag deze aanpassen zodat het aansluit bij jouw feestconcept.

Stuur zeker ook deze video mee:

Aan de slag met het groeibos

Dit jaar doen we iets heel bijzonder voor onze feestelingen. Met jong en oud zullen we, in samenwerking met Natuurpunt, een groeibos aanplanten. Niet op één plek, maar over heel Vlaanderen en in Brussel.

Het groeibos staat symbool voor onze vrijzinnige jeugd. We willen dat de toekomstige generaties alle kansen krijgen om in de verschillende takken van het leven hun talenten te laten openbloeien.

Jij en je feestelingen kunnen ook een (kleine) bijdrage leveren aan het groeibos door een centje in te zamelen. Dit kan op verschillende manieren:

 • Nodig de ouders en familie uit voor onze huiskamerfuif (uiteraard!). In de voorbeeldbrief staat er uitgelegd dat ze een vrije bijdrage kunnen leveren aan het groeibos (als symbolisch cadeau voor de feesteling).
 • Zamel met je klas geld in voor een stukje groeibos. Vanaf 8 euro heb je één boom (een klasboom). Enkele ideeën:
  • De kinderen kunnen zich door hun (groot)ouders laten sponseren. Bijvoorbeeld voor elk Feest in je kot-opdrachtje / klusje krijgen ze 1 euro.
  • Je kan als doelstelling nemen: zamel een bedrag in gelijk aan je leeftijd (7 jaar = 7 euro, 12 jaar = 12 euro).
  • De kinderen kunnen thuis kleine centjes (5, 10) verzamelen en meenemen naar de klas. Zo kom je ook al snel aan één boom.
  • Nog klassiekers om geld in te zamelen: verkoop knutselwerkjes of koekjes.
 • Iedereen die een bijdrage doet krijgt van ons (vanaf midden maart) een digitaal groeibosattest opgestuurd (kan je zelf printen, op gerecycleerd papier weliswaar :-)). Je kan dit attest ophangen in de klas of kopiëren en uitdelen aan de feestelingen.
 • Je doet ons (en vooral het bos) een enorm plezier door onze actiepagina ook te delen binnen jouw netwerk (via sociale media).

Doneren kan via onze actiepagina:


Nog vragen? Je kan steeds terecht bij lentefeest@demens.nu

Veel plezier en succes!