Organisatoren

Wie op zoek is naar een wettelijk attest voor de ouders van de deelnemers van het virtueel kotfeest kan contact opnemen met het secretariaat van het Humanistisch Verbond of lentefeest@demens.nu.

Je feest is in het water gevallen en dat is ook voor jou en alle vrijwilligers een serieuze domper op de feestvreugde. Met het Humanistisch Verbond en deMens.nu onderzoeken we op welke manier we de meer dan 10.000 feestelingen die dit voorjaar uit de boot vallen volgend schooljaar opnieuw kunnen laten aansluiten.

Maar omdat vrijzinnig humanisten in het hier en nu leven, en we niemand in de kou willen laten staan, bieden we vanaf woensdag 22 april 2020 alvast een heus digitaal feest aan: een feest in je kot!

Op deze site vind je een heleboel opdrachtjes die in teken staan van het opgroeien en het ontdekken van talenten. Je kan hiermee aan de slag gaan en je lentekinderen en feestelingen uitdagen om een (door jou of door hen gekozen) reeks van opdrachtjes uit te voeren. Misschien verzin je ook nog eigen opdrachtjes die aansluiten bij het thema van je feest?

Om te communiceren met je lentekinderen en feestelingen maak je gebruik van de platformen je ter beschikking hebt zoals Smartschool, een eigen site of blog, mail, YouTube, Padlet … Of bijvoorbeeld de post voor kinderen die digitaal moeilijker te bereiken zijn.

We dagen je uit om ook zelf de opdrachten uit te voeren en jouw talenten te tonen aan de kinderen. Het zal ze extra motiveren! Deel jouw resultaten zeker ook met ons. 😉 Je kan creatief aan de slag gaan en het digitale feest inkleden zoals jij het wil (juf Marie-Anne bijvoorbeeld maakte deze feestelijke PowerPoint).

Een écht feestje mag niet ontbreken. Daarom hebben we een handleiding gemaakt over hoe de ouders samen met de kinderen hier en nu een lentefeest of feest vrijzinnige jeugd in hun kot kunnen vieren.

Afsluiten doen we allemaal samen, met een virtueel kotfeest. Schrijf alvast woensdag 15 mei, 18 uur in je agenda!

Je kan uiteraard ook na 15 mei nog verder aan de slag gaan met de opdrachten.

Nog vragen? Je kan steeds terecht bij lentefeest@demens.nu.

Veel plezier en succes!